+385 (0)21 837 906           Prisoje 1, 21232 Dicmo            7:30 - 15:30 (pon-pet)| 8:30 - 12:30 (sub)

NAJJEFTINIJA OPCIJA

Skimmerski bazeni

Sustav obrade bazenske vode sa skimmerima prestavlja jednostavniju i jeftiniju opciju. Površinski (kritični) dio bazenske vode odvodi se u sustav za obradu bazenske vode putem skimmera dok se dubinski dio odvodi preko podnog ispusta. Prolaskom kroz sustav provjerava se kvaliteta bazenske vode, vrši filtracija te zagrijavanje i dezinfekcija. Obrađena voda vraća se u bazen putem strujnih mlaznica smještenih u zidovima bazena. Pravilan raspored elemenata omogućuje optimalno miješanje i pravilnu cirkulaciju vode unutar bazenske školjke te bazenku vodu čini kristalno čistom i idealnom za kupanje.

Razina vode u bazenu u odnosu na šetnicu (ili rubni kamen) niža je za cca 10 cm. Reguliranje razine vode vrši se preko mehaničkog nivo regulatora (u većini slučajeva iako je dostupna opcija sa osjetnikom nivoa u skimmeru i el. jedinicom za aktivaciju el.megnetskog ventila) te preko preljeva smještenog u skimmeru preko kojeg se eventualni višak vode iz bazena odvodi u sustav otpadnih voda.

Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
dašak luksuza na privatnim i javnim bazenima

Preljevni bazeni

Preljevni sustav za obradu bazenske vode prestavlja kvalitetniju i nešto skuplju opciju te se primjenjuje kako na većim i javnim  tako i na privatnim i rezidencijskim bazenima.

Površinski ( kritični ) bazenske vode odvodi se preko preljevnog kanala i preljevnog sustava u kompenzacijski spremnik. Kompenzacijski spremnik ima funkciju prihvata bazenske vode u recirkulaciji , akumuliranja vode istisnute od kupača u bazenu te sadrži vodu potrebnu za pranje i ispiranje filtra. Potom se neobrađena bazenska voda odvodi preko filtarske pumpe u postrojenje za obradu u kojem se provjerava kvaliteta , vrši filtracija, zagrijavanje i dezinfekcija. Obrađena voda vraća se u bazen preko strujnih mlaznica smještenih u podu bazena.

Potreban broj istrujnih mlaznica te kapacitet postrojenja za obradu vode , kompenzacijskog spremnika i preljevnog sustava određuje se prema namjeni bazena , vodenoj površini, dubini vode te volumenu bazena..

Razina vode u bazenu jednaka je razini šetnice kod preljeva na svim stranama dok je kod preljeva na manje strana ( ovisno o situaciji i položaju – uglavnom jednostrani ili dvostrani, ali nije uvjet) razina bazenske vode niža u odnosu na šetnicu 8 – 10 cm.

Naš bazen

Bazeni s preljevnom rešetkom

Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen

Preljevni bazeni INFINITY

Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Naš bazen
Scroll to top